Organisatie
Europa’s meest vooraanstaande biofarmaceutische campus – Pivot Park is in 2012 opgericht om innovatieve farmaceutische bedrijven van over de hele wereld de optimale Europese locatie te bieden. Van beginnende ondernemers en snelgroeiende scale-ups tot volwassen marktleiders, helpt Pivot Park innovatieve bedrijven om de volgende stappen te zetten. Als thuisbasis van meer dan 60 bedrijven, zorgen we ervoor dat 600 hooggekwalificeerde medewerkers over alles beschikken wat zij nodig hebben om succesvol te zijn. Faciliteiten op maat, gedeelde bronnen van kennis, korte lijnen naar specialistische financiers en flexibel toegang tot uitmuntende wetenschappelijke en ondernemersexpertise. Dit maakt Pivot Park dé hotspot voor farmaceutische innovatie in Europa.

Heb jij een HBO-diploma met kennis en ervaring op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu en affiniteit met een Farmaceutische Research, Development en Productie omgeving? Dan hebben wij een leuke uitdaging voor jou! Wij zoeken een nieuwe collega die zich in gaat zetten voor de uitvoering van het EHS beleid van het Pivot Park in een groeiende organisatie met een dynamisch karakter De EHS Coördinator rapporteert aan de COO en werkt nauw samen met het Operations team en de nieuwbouw projectteams.

Functieomschrijving

Als EHS Coördinator zorg je er zelfstandig voor dat het veiligheid- en milieubeleid van het Pivot Park op een juiste manier wordt gedefinieerd, vastgelegd, gecommuniceerd, geïmplementeerd en gecontroleerd in lijn met de geldende wet- en regelgeving. Dit in nauwe samenwerking met werknemers en huurders met ondersteuning van externe partijen.

Je beheert de Omgevingsvergunning van Pivot Park waaronder ook alle activiteiten van de huurders vallen. Met de assistentie van een externe expert bewaak en beschrijf jij wijzigingen in de vergunning. In samenwerking met het MT, Operations, Projectteams en Huurders bepaal jij de aan te vragen wijziging. Vervolgens vraag jij de wijziging aan en ben je het eerste aanspreekpunt voor het Bevoegd Gezag. Je dwingt conformiteit met de Omgevingsvergunning af bij de huurders middels een EHS agreement en Pivot Park overkoepelende procedures; je organiseert inspecties om naleving te controleren.

Je bent verantwoordelijk voor het opstellen, bijhouden en aanpassen van procedures/handboeken en in lijn brengen van de procedures met het EHS beleid en de wet- en regelgeving. Het veiligheidsbeleid behelst met name de veiligheid van de eigen Pivot Park medewerkers en de partijen die in opdracht van Pivot Park werkzaamheden komen uitvoeren. Daarnaast omvat het de borging van de veiligheid van het vastgoed, toetsend aan het Bouwbesluit en het Integrale Plan Brandveiligheid.

De EHS coördinator geeft leiding aan de park brede BHV organisatie en zorgt voor een getrainde en voldoende bezetting voorzien van de juiste hulpmiddelen. Daarnaast borgt de EHS coördinator een adequate respons in geval van incidenten of een crisis.

De EHS coördinator stuurt ook de afval inzameling en rapportage aan. Enerzijds om te voldoen aan de wettelijke eisen met betrekking tot opslag en transport van gevaarlijke (afval)stoffen, anderzijds om gescheiden inzameling te bevorderen en hiermee onze duurzaamheidsambitie te ondersteunen.

Je bent op de hoogte van actuele ontwikkelingen op het gebied van EHS en kunt het management en andere relevante in- en externe partijen informeren en adviseren op het gebied van EHS. Je weet die ontwikkelingen te vertalen naar interne procedures en regelgeving op het park.

De EHS coördinator bewaakt en rapporteert kwaliteit en veiligheid middels afwijkingrapportage, change control, klachtenprocedure en incidenten management. Hierin wordt de PDCA cirkel als dagelijkse tool toegepast.

Profiel kandidaat

 • Wij zoeken een kandidaat met tenminste een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur HVK, milieukunde of chemische technologie/Chemie/Biologie/Farmacie
 • Daarnaast heb je minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie.
 • Ook vinden wij het belangrijk dat je, bij voorkeur ervaring, maar in elk geval affiniteit hebt met de Farmaceutische omgeving, laboratoria en/of pilot plants.

Om succesvol te zijn als EHS Coördinator, beschik je over de volgende eigenschappen:

 • Eigenaarschap – Je laat eigenaarschap zien in je werkhouding, je ontfermt je pro-actief over taken en neemt de volle verantwoordelijkheid;
 • Leiderschap – Je bent in staat leiding te geven zonder formele macht. Je verkrijgt op een natuurlijke manier gezag en draagvlak voor plannen en zet hierdoor mensen in beweging;
 • Resultaatgericht – Je richt je op het leveren van prestaties, het realiseren van doelen en resultaten en geeft niet op tot deze doelen zijn bereikt;
 • Accuratesse – Je borgt de resultaten in documenten en zorgt voor een punctueel archief.
 • Zelfstandigheid – Je werkt zelfstandig en gestructureerd. Je bent in staat de juiste prioriteiten te stellen.
 • Stressbestendig – Je wordt gemotiveerd door de diversiteit aan onderwerpen en uitgedaagd door de ambitieuze doelen van Pivot Park.
 • Communiceren – Je kunt complexe informatie begrijpelijk weergeven en een boodschap duidelijk overbrengen.
 • Klantgericht – Je communiceert effectief met de huurders, stelt hun wensen centraal en spant je maximaal in voor een passende oplossing.
 • Samenwerken – Je bent in staat om te zoeken naar actieve samenwerking met anderen en stuurt daarbij op gemeenschappelijke doelen en aanpakken.

 

Het aanbod

Pivot Park biedt een dynamische en inspirerende werkomgeving waar vernieuwend ondernemerschap wordt gewaardeerd en gestimuleerd. Een unieke kans om mee te bouwen aan een sterk merk binnen de farmaceutische sector met internationale concurrentiekracht.

Sollicitatie:

Ben je na het lezen van bovenstaande vacature enthousiast geworden, stuur dan een e-mail naar:

Hanny Faro, HR Business Partner

hanny.faro@pivotpark.com

 

 

Back