“Het bedrijfsleven actief in de life sciences zit te springen om multidisciplinaire talenten. Terwijl dit soort vakmensen na hun studie vaak moeite hebben om de juiste, uitdagende werkplek te vinden”. Start-up ‘Talent Transmitter’ wil in deze specifieke situatie van vraag en aanbod een brug bouwen en dit zo beter afstemmen. Per 18 september vestigt Talent Transmitter zich op het Pivot Park in Oss. De locatie is een bewuste keuze vanwege de eigen technologische achtergrond van de oprichters (analytische chemie, procestechnologie, biotechnologie, immunologie, natuurkunde en optische technologie) en de aanwezige combinatie van deze technologieën bij de bedrijven op het Pivot Park.

“Om concurrerend te blijven moeten bedrijven voortdurend innoveren en daarvoor steeds meer verschillende technologieën combineren. De vraag naar multidisciplinair opgeleide vakmensen groeit daarom snel. Om te voorzien in een passend aanbod van professionals is Talent Transmitter opgericht,” vertelt Mark van Lieshout, een van de twee oprichters van Talent Transmitter. De start-up koppelt pas afgestudeerden met multidisciplinaire kennis en vaardigheden aan bedrijven die voor hun uitdagende projecten op zoek zijn naar dit specifieke, schaarse talent. Maar ook talenten met enkele jaren ervaring kunnen bij Talent Transmitter terecht voor hun ‘next step’.

“Wij richten ons vooral op life sciences communities  zoals het Pivot Park in Oss. Deze technologie centra zijn een weloverwogen focus keuze,” aldus Mayuri Nalawade, medeoprichter van Talent Transmitter. “Wij hebben zelf een brede diversiteit in onze eigen achtergrond, namelijk analytische chemie, procestechnologie, biotechnologie, immunologie, natuurkunde en optische technologie. Binnen Pivot Park komen deze technologieën samen. Met onze veelzijdige werkervaring bieden we een groot voordeel voor alle partijen, we spreken de taal van zowel de talenten als de opdrachtgevers en weten zo precies wat nodig is om het beste talent te vinden voor de juiste werkplek.”

“De achtergrond van beide oprichters van Talent Transmitter is gelijk aan die van de werknemers van op Pivot Park gevestigde bedrijven. Daardoor weten ze niet alleen waar talentvolle werkzoekenden naar op zoek zijn, maar kunnen ze zich ook goed verplaatsen in de behoeften van de op Pivot Park en omstreken gevestigde life sciences bedrijven,” vertelt Mirjam Mol-Arts, CEO van Pivot Park.

Back