Op donderdag 9 juli is op het Pivot Park in Oss het Health Valley event afslag Oss gehouden.

Tijdens dit event hebben health bedrijven en zorgverleners presentaties gehouden en rondleidingen verzorgd over samen innoveren binnen het health cluster in de regio Oss.

De bijeenkomst begon met rondleidingen bij het Pivot Park Screening Centre, ChemConnection en MSD. Na een welkom door Mirjam Mol, directeur Pivot Park, en Chris Doomernik, directeur Health Valley, gaf burgemeester Wobine Buijs een toelichting op het uitgebreide health en innovatie cluster in de regio Oss.

Alfons Olde Loohuis, voormalig huisarts in Herpen, vertelde over zijn ervaringen sinds hij in 2007 als eerste huisarts in aanraking kwam met de Q-koortsuitbraak. Hij heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld als Q-koortsdeskundige. Anja Garritsen, CEO van InnatOss Laboratories, legde het publiek uit wat er komt kijken bij het ontwikkelen van een nieuwe diagnostische test voor Q-koorts.

Andrea van Elsas, Chief Scientific Officer van BioNovion, gaf het publiek een korte uitleg over immuuntherapie bij kanker en ging vervolgens dieper op de materie in met uitleg over het innovatieve onderzoek van BioNovion op het gebied van antilichamen. Jan Spanholtz, Chief Scientific Officer van Glycostem, nam de toehoorders mee in de wereld van stamceltherapie en natural killer cellen. Trinette Stolle, general manager MSD Biotech Oss, gaf een kijkje in de high-tech procesontwikkeling en productiewereld van MSD Biotech, waar onder meer het nieuwe kankermedicijn Keytruda van MSD wordt geproduceerd. Gerenommeerd medisch oncoloog Bob Pinedo sloot de bijeenkomst af met een presentatie over nieuwe ontwikkelingen in de oncologie.

Het was een zeer drukbezochte middag met enthousiaste sprekers en vernieuwende inzichten.

Back