Na een kalme periode op het life sciences park vanwege thuiswerken door corona en de zomer vakanties, worden de medewerkers bij terugkomst op de campus in Oss aan de wandel gezet om een gezonde lifestyle te stimuleren en te behouden.

Werknemers die voldoende bewegen zijn minder vaak ziek, voelen zich mentaal gezonder en kunnen zich beter concentreren. Voldoende redenen dus voor Pivot Park om de handen ineen te slaan met Milton van Haren, eigenaar FiTNEZZplaza in Oss, om de 600 medewerkers op de campus te stimuleren te wandelen tijdens de lunchpauze!

Goede voorbeeld geven
Een 2500 stappen route, de Energy Walk zoals het op het park is genoemd, is uitgezet door FiTNEZZplaza. De routepaaltjes laten de wandelaars zien hoeveel stappen er al zijn gezet, hoeveel calorieën zijn verbruikt en hoe de route loopt. Daarnaast tref je ook kleine motivaties aan op de bewegwijzering. “Door het uitstippelen van deze route laten we zien dat een wandeling van 2,5 kilometer in iedere werkdag past, daarnaast bevorderen we ook de onderlinge contacten tussen de community leden” zegt Brigitte Drees, CEO Pivot Park, “als life sciences park willen we natuurlijk het goede voorbeeld geven aan al onze huurders”.

Wandelen is het beste medicijn
Milton van Haren legt uit “Wie tenminste 150 minuten matig intensief beweegt per week, voldoet aan de Beweegnorm. Dit verlaagt het risico op verschillende chronische ziekten als diabetes, hart- en vaatziekten, en depressieve symptomen. Het is daarom dat dit initiatief zo goed past bij Pivot Park”.

Voor zowel werknemers als werkgevers valt er dus winst te behalen met lunchwandelen.

Back