Samen met Siemens is Pivot Park het project gestart “Modernisatie laboratorium en zuurkasten”. In totaal worden de komende tijd 135 zuurkasten gemoderniseerd en voorzien van Siemens VAV-regelingen. Deze VAV-regelingen zorgen voor een variabel gestuurde luchtafvoer ingegeven door de stand van het raam. Op deze manier wordt er een efficiënte luchtbalans gecreëerd in het laboratorium waardoor laboranten worden gefaciliteerd in een optimaal klimaat ten behoeve van de R&D activiteiten.

Bij Pivot Park vinden wij duurzaamheid erg belangrijk hetgeen start bij inzicht in energieverbruik per laboratorium. Dit inzicht wordt middels een koppeling met energiemanagementsysteem Navigator van Siemens mogelijk gemaakt. Pivot Park kan hierdoor in de toekomst op individueel niveau met huurders in gesprek over energieverbruik.

Samen met labSC, onafhankelijk adviseur, heeft Siemens eerst een pilot met 17 zuurkasten uitgevoerd, zodat met de geleerde lessen de grote uitrol soepel gaat verlopen. Op 3 februari 2020 is de modernisering van de 135 zuurkasten gestart en door de gefaseerde uitrol heeft het project een doorlooptijd van ca. 6 maanden. “Op deze manier bieden wij businesscontinuïteit aan de organisaties die gebruik maken van de laboratoria en worden de R&D activiteiten niet verstoord” zegt Arno van Ravenstein, Facilities Coordinator bij Pivot Park en project verantwoordelijke.

Lees via deze link wat Siemens schrijft over dit grote project.

Back