Oss mag stemmen over muurschildering
MSD brengt ode aan vrouwengezondheid op de blauwe wand

Geneesmiddelenbedrijf MSD in Oss gaat een bijzondere ode brengen aan vrouwengezondheid. Het bedrijf laat een levensgrote muurschildering maken op de bekende blauwe wand van het bedrijf.

Iedereen in Oss en omgeving kent de blauwe wand, op de plek waar het voormalige Organon bijna 100 jaar geleden is ontstaan. “De wand is in de loop van de jaren een echt icoon geworden. Het is niet alleen meer iets van het bedrijf, maar hoort voor de inwoners bij de stad”, vertelt Wenny Raaijmakers, directeur van de productievestiging. Generaties Ossenaren hebben gewerkt bij het bedrijf, dat al sinds 1923 op die plek staat. “En daar zijn de mensen in Oss trots op.”
Het bedrijf bestaat bijna 100 jaar en de karakteristieke geribbelde, blauwe wand moet over een aantal jaren worden vervangen (de wand stamt uit het begin van de jaren zeventig). Juist daarom vindt MSD dit het juiste moment om de wand een nieuwe uitstraling geven.

Stem van inwoners
MSD heeft bij medewerkers en de Osse Ontwerperskring advies gevraagd over hoe zo’n muurschildering er uit kan zien en vervolgens zijn diverse bekende ‘muralisten’ de uitdaging aangegaan. Uiteindelijk zijn nog drie concepten voor de blauwe wand in de race, gemaakt door Roosart, Gomad en Mr. June. Bijzonder is dat de inwoners van Oss (en omgeving) nu mogen gaan stemmen op hun favoriete ontwerp. Zaterdag start de verkiezing via het Brabants Dagblad.

Back