ChemConnection, een van de bedrijven op het Osse Pivot Park, heeft dankzij de recente succesvolle GMP-productie van een complex nanomedicijn en investeringen in haar productiefaciliteit en analytische mogelijkheden een enorme stap voorwaarts gezet om wereldwijd gezien het leidende centrum voor de productie van nano-medicijnen te worden.

“De recente investeringen hebben een boost gegeven aan de vooruitgang van nano-medicijnen,” aldus Gerjan Kemperman, CEO bij ChemConnection. “Daarnaast hebben wij een GMP-productie van CriPec® docetaxel, een complex nanomedicijn tbv de behandeling van kanker, voor onze klant Cristal Therapeutics uitgevoerd. De succesvolle uitvoer van het proces, de analytische ontwikkeling en GMP-productie tonen onze expertise binnen de verfijnde ontwikkeling en productie van nanomedicijnen.”

Nanomedicijnen zijn geneesmiddelen gemaakt van zeer kleine deeltjes. De gecontroleerde afgifte, soms op zeer specifieke plaatsen in het lichaam, is de grote kracht van nanogeneesmiddelen. De nanobolletjes kunnen allerlei soorten werkzaam bestanddeel bevatten: chemische stoffen, eiwitten of genetisch materiaal. Daarnaast kan het oppervlak van de nanobolletjes aangepast worden waarmee een bepaalde snelheid van afgifte of bepaalde doelorganen worden bereikt.

Het door ChemConnection geproduceerde middel wordt toegepast binnen de klinische onderzoeksfase voor patiënten met solide kanker, ofwel kanker binnen een specifiek orgaan.

Back